Alles wordt snel anders

Dit keer een heeeeel lange blogpost, veroorzaakt door de zich elkaar snel opvolgende ontwikkelingen. Veel foto’s, weinig tekst. Dat moet voor diegenen die mij een onvervalste o.h. vinden een grote luxe zijn. Als het u ondanks alles toch teveel wordt dan hoor ik het ongetwijfeld in de comments 🙂

Maandag 3 november 2014

De flat is opgeleverd, kermis start, en wel vandaag. Dit is -b.v.- de dag dat alle tegels zullen worden gebracht. Gisteren heb ik Dominik aangeboden te helpen indien nodig, en hij meldt mij die zondagavond dat er een zieke is, dus ja, hulp is welkom. De tegels zullen worden bezorgd om 07.00(!) uur, dat wil zeggen dat ik om kwart voor zes moet opstaan. Ik begrijp ineens waarom die tegels zo heten: Maandag Ochtend Slaap Achterstand….

Bij aankomst in de flat hoor ik Dominik Slowaaks praten vanuit de badkamer; ik denk nog dat hij zijn medewerker instrueert, maar even later komen vijf werknemers langsgelopen, hij heeft ze de flat en de te verrichten werkzaamheden laten zien. Ze vertrekken even later naar hun werk, vlak nadat de trekker met oplegger arriveert met de tegels. alleen Pavel Žoldák blijft achter, hij gaat met mij aan de slag.

IMG_3568

Vermeldenswaard is dat de chauffeur van de vrachtwagen de lokatie niet kon vinden; hij belde om half zeven Maaike uit bed over hoe en waar…..

Er zijn in totaal vijf pallets met tegels, en die laatsten moeten allemaal naar binnen. De grote tegels zitten verpakt in dozen van drie stuks. Ik schat het gewicht op een kilo of 25 per verpakking, en het is buffelen geblazen. Pavel weet van geen ophouden, en we lopen van tien over zeven tot kwart voor negen aan één stuk door te sjouwen. Een PA sjouwen is hier niks bij, geloof me. Half tien kom ik aan op mijn werk, en ik voel me de rest van de dag totaal uitgewoond. Er zal vandaag een begin worden gemaakt om oneffenheden op de muren (waar nodig)  te egaliseren, en tevens zal er verderop in de week gestart worden met het leggen van de tegels. De plaatsing van de tegels is omschreven in een (tegel-)tekening van de dames architecten.

Donderdag 13 november 2014

Veel tijd om in de flat te kijken is er de laatste dagen/weken niet geweest, deze donderdag is er een mogelijkheid om ’s middags langs te gaan. Het gaat heel hard; afgezien van een paar nog lege plekken en hier en daar een vloerrand ligt de tegelvloer reeds in zijn geheel in de flat.

IMG_9011PS

W-I-C

IMG_9010PS

keuken

IMG_9014PS

Raden maar!, whasdis?

IMG_9020PS

voorkant

IMG_9021PS

De afwerking van de ramen door Domus is fraai geworden, vergelijk met de foto van 22 oktober j.l.

IMG_9023PS

IMG_8758PS

Pavel Žoldák zit onderaan de trap bij de ingang bij voortduring tegels op zekere maat af te snijden, deze verdwijnen zodra gereed in de kast achterin de hal.

IMG_9029PS

IMG_9032PS

IMG_9025PS

Blijkt dat daar collega Stefan Kosturky zit te tegelen, onder niet al te luxe omstandigheden. Dit is overigens de ruimte waar de wasmachine komt te staan.

IMG_9035PS

Stefan KosturskĂ˝

IMG_9012PS

nabij trap

Een begin is gemaakt met het alweer afdekken van de vloer, wat betekent dat er binnenkort andere klussen gaan starten.

IMG_9018PS

slaapkamer

Dinsdag 18 november 2014

Deze ochtend zal Maaike de flat bezoeken, ze vraagt of ik ook kan komen, er moeten wat beslissingen worden genomen, om zeven uur ’s morgens (alweer!) is de afspraak. Is er leven voor de dood, zoiets. ik troost me met het feit dat Maaike uit stad nummer 1 komt, dus zij moet nog veel eerder op als ik, hĂŞhhĂŞhhĂŞh…

IMG_9064PS

overleg is er over:

Afwerking vloerranden nabij ramen aan de balkonzijde;

IMG_9036PS

Stefan, Maaike

Je hebt geen idee wat voor zaken er niet mis kunnen gaan, de op de onderstaande foto zichtbare groene wand links is te diep, deze moet 7 cm. afgekort (op moment van schrijven al gebeurd).

IMG_9039PS

wandtegelplaatsing douche; hoe hoog worden de tegels onder/boven

IMG_9037PS

afwerking stadsverwarmings-unit

IMG_9040PS

IMG_9042PS

deurmat -nu nog niet-

IMG_9044PS

IMG_9046PS IMG_9048PS

doucheruimte, verhoging links achter is gevolg hoogte afvoer.

IMG_9053PS

gestorte betonvloer badkamer/douche

IMG_9054PS

IMG_9058PS

Pavel Žoldák

Er zijn enige tekortkomingen en opleverpunten geconstateerd, we proberen ze gelijk te droppen bij Wout Schuurmans in de bouwkeet. Martin Stegeman is ook in de portocabin. Beide mannen dragen een heus maandagochtend-gezicht, hehheh… We komen niet op een heel goed moment, er worden opleveringen gedaan, maar ondanks dat gaat Martin toch even met ons mee, dat is aardig!

IMG_9060PS

Ja, die wand, die moet verkort. Gaat dat wel goed bij de ventilatie-opening?

IMG_9065PS

IMG_9066PS

Beide schakelaars W-I-C  zitten te ver naar binnen… (reeds verholpen door Domus….)

Lichtschakelaar is te ver naar binnen geplaatst

Lichtschakelaar in W-I-C

Zondag 23 november 2014

Alles wordt snel anders! Gauw ff op en neer naar Kleiburg; de keukenonderdelen zijn gebracht, er wordt inmiddels geschilderd en de douche etc. is betegeld. Een paar foto’s, en de stand van zaken.

De muren en plafonds zijn en worden gewit. Ja besten, RAL 9010 is wet. Wordt’t uiteindelijk toch niks in die flat dan kan er altijd nog een privĂ©-kliniek worden gestart, hĂŞhhĂŞhhĂŞh….

IMG_9091PS

Deuren zijn geplamuurd of staan inmiddels in de grondverf;

IMG_9112PS

IMG_9086PS

Badkamer betegeld;

IMG_9094PS

IMG_9145PS IMG_9147PS

Hieronder de ombouw van de warmwaterinstallatie. Zoals-ie was….. Citaat van Maaike, toen zij de omlijsting zag: Oh nee, dat gaat ‘m niet worden, dat moet er weer af. Dit is niet strak!  Ik heb haar nog getracht om te praten, hĂŞhhĂŞhhĂŞhhĂŞh…Tevergeefs. Inmiddels is de lijst alweer verwijderd 🙂

IMG_9095PS

De eerder genoemde te lange, maar hier inmiddels afgekorte wand;

IMG_9106PS

Wastafelaansluitingen;

IMG_9107PS

ramen poortzijde;

IMG_9123PS

verplaatste schakelaar…

IMG_9140PS

Deze week heeft Dick de Groot zijn lading hout t.b.v. de W-I-C  e.a. de flat binnengebracht. De verwachting is dat Dick start met de werkzaamheden in de flat op maandag 08 december a.s.. (Inmiddels op moment van schrijven achterhaald; Dick heeft een bedrijsongeval achter de rug, het gaat -gelukkig- inmiddels beter met hem, en hij zal -met stagiair- starten op 22 december a.s.)IMG_9127PS

IMG_9187PS

Dinsdag 25 november 2014

Die ochtend bel ik Maaike over de stand van zaken in de flat; zij blijkt op dat moment in de woning aanwezig te zijn. Er zijn wat knelpunten, ik verlaat onmiddellijk mijn werk, fiets naar huis en spring vervolgens in mijn auto naar Kleiburg. Vandaag is de tweede dag van de keukeninstallatie; Edwin Pot van KVIK heeft de maandag ervoor het keukeneiland geïnstalleerd (ziet er m.i.  geweldig uit); vandaag is hij bezig met de spoelbak en de inbouwzaken van de keuken. Er in het plafond geen plaat gemonteerd waarmee de afzuigkap verankerd dient te worden, en rondom de spoelbak past de zaak niet helemaal. Daar moeten oplossingen voor komen. Denk niet dat het leven altijd over rozen gaat, er zijn meerdere afleverpunten die nog moeten worden verbeterd. De ramen sluiten niet optimaal en laten een enorme hoeveelheid lucht door, de waterafvoer en de elektrapunten achter de inbouwapparatuur zitten elkaar in de weg (op het moment van schrijven zijn die laatste punten reeds op snelle en juiste wijze opgelost door KWA).

IMG_9135PS

IMG_9281PS

Edwin Pot, KVIK, bezig met uitlijning/waterpas maken inbouwgedeelte

IMG_9191PS

Edwin Pot, KVIK keukens, installatie inbouwapparatuur

Foto hieronder: Edwin is bezig met de samenstelling van een bijzonder onderdeel van de keuken, het is een blind paneel. Het lijkt -aan de buitenkant- alsof er uittrekbare laden en/of openslaande deuren  in zitten, maar dit alles is fake. Het is de plaats in de keuken waarachter een schacht van de flat schuilgaat. Dit is -althans wat ik vind- een geweldige vondst binnen het ontwerp van de dames architecten, de grote schacht van de woning zal -mede hierdoor- uiteindelijk volledig onzichtbaar worden.

IMG_9202PS

hieronder zichtbaar (maar nog niet definitief gemonteerd) de blinde kolom.

IMG_9209PS

IMG_9224PS

IMG_9226PS

aftekening plafondplaat/kap

Ook keukeninstallateurs hebben soms ff pauze nodig 🙂

IMG_9211PS

IMG_9200PS

Ook aanwezig: de schilders van Domus, te weten Jaroslav Ruszin(l) en Milan Mayer(r); de flat begint wit te worden!

IMG_9230PS

Lunch. Break.

Zoals eerder vermeld, de W-I-C zal in een later stadium worden omkleed met hout, welke laatste met een white-finish (beits) zal worden afgewerkt. Na overleg tussen Maaike en ondergetekende wordt bepaald dat de kleur daaronder echter niet wit zal zijn, maar -zoals Milan op een stuk tape schrijft- “šedá”, dat is Tsjechisch voor…… hĂŞhhĂŞhhĂŞh….

IMG_9207PS

Milan en Maaike, het besluit inzake šedá

IMG_9221PS

Op weg, terug naar het werk. En dan, als we buiten zijn, wie komen we in de aangrenzende fase 2 weer tegen? Ja hoor, Farid, samen met collega Andre Ainoel. FF bijkletsen, en wat blijkt, Andre woont in Rotterdam, en, het kan niet op, ook nog eens op zuid, bij het Breeplein,  hêhhêhhêh! De wereld mag dan klein zijn, Rotterdam is EVERYWHERE! Beide mannen zijn bezig met de aanleg van elektra in een benedenwoning van fase 2.

IMG_9239PS

Andre Ainoel (l), Farid Dilloe (Homij)

IMG_9233PS

Donderdag 27 november 2014

Het is Open Middag Kleiburg, speciaal voor geïnteresseerden in een woning op de eerste verdieping, het is om die reden dat mijn flat geopend zal zijn voor belangstellenden. Vanwege de Open Dag is Maaike er namens M+M, en, om van de nood een deugd te maken, Dominik Matfiak komt ook, dit om de knelpunten en mogelijke oplossingen  te bespreken.

IMG_9246PS

IMG_9249PS IMG_9250PS IMG_9251PS IMG_9255PS

Er missen enige centimeters….

IMG_9259PS

IMG_9261PS

Betongrijs/Agaatgrijs/Signaalgrijs?

IMG_9262PS

Bijna zouden we vergeten dat het Open Dag is, Sander Geurtsen komt langs met medeneming van enige belangstellenden.

IMG_9265PS

Sander Geurtsen, junior projektontwikkelaar @ Kondor Wessels Vastgoed

IMG_9294PS

Bezoeker/geĂŻnteresseerde Open Dag

IMG_9291PS

Werkzaamheden vinden overigens gewoon doorgang…

IMG_9271PS

de “ZRKADLO” gaat hier op deze plek komen

IMG_9290PS

Jaroslav Ruszin, badkamer

IMG_9269PS IMG_9270PS

Wanneer je denkt alles gehad, te hebben, hĂŞhhĂŞhhĂŞh…. komt hier ook nog het Kleiburg-uithangbord…

IMG_9293PS

Het “het begint er enigszins op te lijken”-gezicht

IMG_9300PS

IMG_9297PS

Dinner. Break.

Natuurlijk. Deze aflevering is veel te lang. En het erge is, er komt al weer snel een vervolg. Het is momenteel behoorlijk lastig om het blog de snelle ontwikkelingen/vorderingen in de flat te laten bijbenen…

6 thoughts on “Alles wordt snel anders

  1. Paul, loop je nog rechtop? Wie gaat er nou ongetraind sjouwen met zoveel zware tegels… Met jouw weliswaar taaie maar tengere gestel.
    Lees ik het goed dat je prachtige flat al is opgeleverd? Van harte!
    Beetje kalm aan, hè, in de “kerstvakantie”. Tot gauw!

  2. Hey leuk om weer een update te lezen. Het gaat echt heel snel allemaal na de oplevering, iedereen hard aan het werk! Wow, ziet er echt super uit allemaal! Leuk hoe de schachten in de keuken zijn verweven, heeft M+M mooi gedaan. Het gat in de vloer is natuurlijk voor het draaipunt waar die mooie deur gaat komen.
    Wat is het verhoogde hoekje in de douche?
    Oh en nog brutaal vraagje, maar het groter maken van de foto’s op deze site kost heel veel tijd, kun je de nieuwere foto’s misschien ook in je flickr zetten?
    Groetjes Tjitske

    • Hallo Tjitske, dank voor je reactie; het gat in de vloer: helemaal goed! Het verhoogde gedeelte in de douche wordt veroorzaakt door de afvoer, die voor deze vloer eigenlijk te hoog uitsteekt. Het is de minst slechte oplossing voor dit….. Ik was(en ben nog steeds) van plan alle gepubliceerde foto’s op Flickr te zetten, maar ik vrees dat dat niet eerder gaat gebeuren dan in de komende kerstvakantie… Ik zal trachten om dit met de nieuwe fotoseries direct te doen. Tijdgebrek is hier echter wel de bottleneck…. HgrPaul

Plaats een reactie