Nissenkast / afwerking keuken / laatste klussen

Zaterdag 28 februari 2015

Eerder ben ik via dit blog benaderd door Desi Held; hij is de koper van eenzelfde flat zoals die van mij, zij het gespiegeld, en in fase 3. Way to go! Graag zou Desi mijn flat willen bekijken, dit om ideeën op te doen en de ruimte te kunnen zien. Aan fase 3 wordt momenteel hard gewerkt, er is geen toegang tot de woningen. Ik heb deze zaterdagochtend met Desi afgesproken.

Dick werkt deze dag, de start van de bouw van de nissenkast is daar. Maar eerst…..

IMG_1497PS

Het skelet van de kast staat al; ook heeft Dick de (nu nog losse) kastjes gereed.

IMG_1512PS

IMG_1520PS

IMG_1535PS

Om 11.00 uur meldt Desi Held zich. Desi maakt naast de foto’s in mijn flat ook plannen voor zijn eigen flat, hij zou er maar al te graag en regelmatig een blik in willen werpen maar heeft reeds en uitdrukkelijk te horen gekregen van KWA dat “dat veel te vroeg is”, hêhhêh….   Ik ben heel benieuwd hoe zijn flat eruit komt te zien, in ieder geval wens ik hem veel succes met de op- en afbouw van zijn G-woning.

Intussen werkt Dick onverstoorbaar verder aan de kast….

 

IMG_1565PS

 

Dinsdag 03 maart 2015

“Dick’s Job” = kast, zijbladen keuken, taatsdeur, keukenkap

de nissenkast vordert, er zij licht in de duisternis!

IMG_1826PS

Nissen schilderen.

IMG_1832PS

de taatsdeur zit weer een laag dikker in de verf,

IMG_1844PS

de zijpanelen van de keuken zijn afgebouwd en worden geverfd. Dick heeft om die reden de kleur wit van de keuken opgemeten, verf laten aanmaken in diezelfde kleur en gaat daarmee vandaag de zijwanden behandelen.

IMG_1837PS

IMG_1852PS

Tot overmaat van geluk gaat-ie ook proberen de kap af te monteren 🙂

IMG_1843PS

IMG_1842PS

 

Zondag 08 maart 2015

Ik wist wel dat Dick in de flat zou werken, maar dat hij zijn vader (Bert) en moeder (Els) heeft meegenomen wist ik dan weer niet. De kap moet erop! Van je familie moet je het hebben, hêhhêhhêh…..

IMG_1899PS IMG_1909PS IMG_1934PSIMG_1938PS

 

IMG_1937PS

 

Kap zit, Bert en Els gaan het de rest van de zondag van hun vrijheid nemen.

Hé, aanloop!…..

IMG_1939PS

en uitleg!

IMG_1955PS

 

Maandag 09 maart 2015

Le grandeur de la hotte aspirante  🙂

IMG_1959PS

tweede stuclaag voor de nissenkast

IMG_1960PS

Één van de flatbewoners laat een gigantische spiegel bezorgen, met stuurmanskunst weet de vrachtwagenchauffeur de auto van Dick te ontwijken 🙂

IMG_1967PS

IMG_1976PS

Dick heeft bij de opbouw van de kap het plafond op wonderbaarlijke wijze weten te sparen; het verlaagd plafond moest worden opengebroken, dit laatste vanwege het feit dat de kap niet aan het verlaagde plafond, maar aan het betonnen plafond moest worden gemonteerd. Die betonnen laag zit op die plek 15 (!) cm. hoger dan het verlaagde plafond. Tegenvaller(Murphey’s law) was dat het metalstud frame van het plafond zich precies op de plek van de kap bevond. Om de kap te monteren moesten er allereerst draadeinden aan het beton bevestigd, daarna volgde een houten plaat al waar het frame van de kap aan kon worden bevestigd.

IMG_1982PS

 

Vrijdag 13 maart 2015

Vrij genomen vandaag, het Groot Omroepkoor is verdeeld tussen een mannen- en vrouwenkoor, de mannen zijn vandaag vrij en de vrouwen hebben vanavond concert en zitten dan in Utrecht. Met de fiets naar Amsterdam Kleiburg, wind mee 🙂 Er staat een bezoek gepland aan het Compagnietheater, alwaar ik met Charlotte Sienema een bezoek aan de (laatste dag van de) solotentoonstelling ” Eden” van fotograaf Eva Kasbergen zal brengen. Ik stap op de metro bij halte Kraaiennest. Hier stond ik ruim twee maanden geleden ook, heb toen op het blog foto’s gedeeld. Alle woningen waren niet alleen doorzon maar ook doorwind, want alles lag eruit. Nu is de situatie heel veel verder, zie het filmpje.

Het Compagnietheater is een hele fraaie ruimte, een voormalige kerk die in 1995 is verbouwd tot theater.

IMG_4066

1e verdieping Compagnietheater

De foto’s van Eva Kasbergen hangen hier op groot tot zeer grootformaat aan de wanden; er zijn overrompelende exemplaren bij. “Het portret van de vrouw die ik zelf bleek te zijn” -dat is het commentaar op de website van Eva bij een aantal van haar zelfportretten- zegt iets over haar werk- en denkwijze, lijkt mij.

IMG_4065

IMG_4068

IMG_4074

http://www.evakasbergen.com

Na de tentoonstelling retour Kleiburg, ik heb afgesproken met beide zoons. Op de Kloveniersburgwal is de fauna nadrukkelijk aanwezig, de nijlganzen zwemmen in de gracht;

IMG_4076

ook is er een reiger, en wel op één van de auto’s  van vishandel Tel, hêhhêhhêh…. Ik heb even de tijd moeten nemen om er zeker van te zijn dat de vogel echt was, en geen vast reclame-object van de auto…

IMG_4078

Aangekomen in Kleiburg blijkt  Dick aan het werk; Manuel en León volgen even later. Dick verwelkomt de jongens met de woorden “Zo, komen jullie naar de erfenis kijken?”, hêhhêhhêh, waarop ik antwoord dat er een heel mooie plaats is voor twee urnen in de nissenkast 🙂

IMG_2005PS

Dick de Groot-Interieur-Klus, Manuel, León

IMG_2100PS

Het keukenblok is bijna gereed, maar…  de waterleiding van de spoelbak moet nog moet worden aangesloten, evenals het gas en de electra van de kookplaat, de stopcontacten van de keukenschacht moeten verhoogd en gedraaid, het lijkt Rotterdam wel, ook nooit klaar, hêhhêh… Dit alles wordt volgende week door Domus uitgevoerd.

IMG_2023PS

 

Woensdag 18 maart 2015

Domus in da houz’, 4 man sterk, en ook Dick is nog over de vloer. Het zijn nu echt de allerlaatste klussen die worden uitgevoerd. Behalve de bovengenoemde klussen wordt de draairichting van de toiletdeur omgekeerd(!), de deuren van de W-I-C worden geïnstalleerd, de nissenkast wordt gesausd.

IMG_2295PS

Peter Dudjak werkt de wand van de taatsdeur bij

IMG_2298PS

latex en montage plint nissenkast

IMG_2302PS

Dick stelt de W-I-C-deuren

Jozef Zemianek heeft de draairichting van de toiletdeur omgedraaid, en deze deur wordt door hem bijgewerkt.

IMG_2315PS

Jozef Zemianek

 

Installatie gas en electra kookplaat;

IMG_2323PS

IMG_2325PS

Marian Hnat (l) en Stefan Dufala (r) monteren de kookplaat

 

IMG_2332PS

Stopcontacten schacht verhoogd en 90 graden gedraaid.

IMG_2327PS

Plafondspots geïnstalleerd and going!

IMG_2339PS

 

 

Zaterdag 21 maart 2015

Family on the move…. Zus Rika en zwager Fred op bezoek, zij zijn lange tijd niet in Kleiburg geweest. Ik hoor waardering voor de flat, zij het dat mijn zus de entree -die gedeeltelijk in het originele beton blijft gegoten- niet echt trekt, hêhhêhhêh….

IMG_2347PS

Koffie-W-I-C

IMG_2353PS

IMG_2354PS

Bijna af, die flat. Bijna.

20150321 Kleiburg 003

 

 

2 thoughts on “Nissenkast / afwerking keuken / laatste klussen

Plaats een reactie